Gyimesi László

 

Zeneiskolai harsona- (mélyrézfúvós), szolfézs- és általános iskolai énektanár

Rézfúvós tanszakvezető és szintetizátor tanár

 

 1954. június 23-án születtem Emődön.

 

Tanulmányok:

Az emődi általános iskola után középiskolámat a miskolci Bláthy Ottó Villamosenergiaipari Technikumban végeztem. Másfél éves műszaki főiskolai (Kazincbarcika) tanulmányaim után a zenei képzést ismét Miskolcon, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdtem.

Főiskolai diplomámat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola (akkor Zeneakadémia) Zeneiskolai Tanárképző Intézet Miskolci Tagozatán szereztem harsona-, szolfézs- és általános iskolai ének szakon. (1980)

Tanáraim: Nemes Ferencné harsona; Reményi János szolfézs, karvezetés; Rőczey Ferenc zongora.

„A” kategóriás karvezetői képzés – Népművelési Intézet, 1981-85. (Párkai-kurzus)

„B” kategóriás fúvószenekar vezetői képzés – Népművelési Intézet; 1985-87.

ECDL– teljes körű - vizsga

Folyamatosan részt veszek a kötelezően előírtakon túli továbbképzéseken is. (többszöri „Számítógép a zenetanításban”, ill. zenekari továbbképzés, TÁMOP, stb.)

 

Munkahelyek:

Zrínyi Ilona Gimnázium – Miskolc (1980-82)

Feleségemmel (Gyimesiné Sepsi Erika – zenetanár) 1982-ben költöztünk Érsekvadkertre, azóta itt élünk és mindketten a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (akkor R. M. Állami Zeneiskola) tanárai vagyunk.

Munkámat a növendékek és az iskola értékelésén túl miniszteri dicsérettel, megyei művészeti díjjal és Madách-díjjal jutalmazták.

Jelenleg az iskola Közalkalmazotti Tanácsának elnöke és szakszervezeti bizalmi helyettes vagyok. Balassagyarmaton, Érsekvadkerten és Patakon tanítok.

 

Egyéb:

Zenei tanulmányaim megkezdésétől tagja voltam a Miskolci Bartók Kórusnak. A kapcsolat a költözés után sem szakadt meg, alkalmanként-kisegítőként énekelek koncerteken.

Megszűnéséig a Balassagyarmati Fúvószenekar karmestereként is tevékenykedtem.

Alapító tagja vagyok a jelenleg is aktív Balassagyarmati Rézfúvós Kvintettnek, a Nógrád Megyei (Salgótarjáni) Koncert Fúvószenekarnak, tagja a Balassagyarmati Dalegyletnek.

Általános iskolai énektanításaim során több tantestület (Romhány, Patak, Érsekvadkert) tagjaként vettem részt a helyi kulturális életben.

Jelenleg az Érsekvadkerti Népdalkör és az Érsekvadkerti Pedagóguskórus alapító karnagyaként is tevékenykedem.

Az aktív koncertszereplések, a sokrétű kulturális feladatok szervesen kapcsolódnak a zeneiskolai tanításhoz. Kiegészítik, színesebbé és eredményesebbé teszik munkánkat.

 

2010. szeptember

 

vissza