Gyimesiné Sepsi Erika

 

Fuvola-, zeneiskolai szolfézs- és általános iskolai énektanár

 

1959. november 16-án születtem Miskolcon.

A zeneiskolai tanulmányaimat a kazincbarcikai Kodály Zoltán Állami Zeneiskolában végeztem fuvola és zongora szakon. 1974-ben felvételt nyertem a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola fuvola szakára.

Tanárom az első évben Pálvölgyi József, majd a további években Vass Mária tanárnő volt.

Az érettségi után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Zeneiskolai Tanárképző Intézet Miskolci Tagozatán folytattam a tanulmányaimat, ahol fuvola-, szolfézs- és általános iskolai énektanár diplomát szereztem.

A szakiskolában és a főiskolán is kitűnő tanáraim voltak, többek között Reményi János – szolfézs, karvezetés; Hohl József – zongora.

A fuvolát Tősér Dánielnél végeztem.

A szakiskolai és főiskola évek alatt rendszeresen énekeltem a miskolci Bartók Béla kórusban, sok belföldi és külföldi és szereplésen vettem részt. Jelenleg aktív tagja vagyok a 2000–ben alakult Érsekvadkerti Pedagóguskórusnak.

Felsőfokú tanulmányaim alatt ismertem meg a férjemet, aki szintén a főiskola hallgatója volt.

1982–ben költöztünk Érsekvadkertre. Azóta is mindketten a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Zeneiskola (jelenleg Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészetoktatási Intézmény) főállású tanárai vagyunk.

Munkám elsősorban Érsekvadkerthez köt, de tanítottam - és jelenleg is dolgozom - Romhányban. Eddigi tevékenységem alatt több növendékemet irányítottam zenei pályára, akikből már néhányan gyakorló zenepedagógusok.

Férjemmel Érsekvadkerten élünk, két felnőtt fiúgyermekünk van, akik más szakmában szereztek egyetemi végzettséget.

 

vissza