Szenográdi Noémi

 

            Balassagyarmaton születtem, 1976. február 16-án. Általános iskolai és gimnáziumi tanulmányaimat a helyi iskolákban végeztem, majd a váci Zeneművészeti szakközépiskolában, gitár tanszakon tanultam tovább.

Zenélni az általános iskola 2. osztályában kezdtem, először furulya, majd két évvel később klarinét szakon. Gitározni csak a gimnázium 2. osztályában kezdtem el.  A szakközépiskola elvégzése után felvételt nyertem a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem főiskolai szakára, gitár tanszakra, majd 2002 májusában kitüntetéses diplomát szereztem. 2004-ben felvételiztem az Eltére, angol irodalom és nyelvtan tanári szakra, ahol 2008-ban sikeresen lediplomáztam.

            1994 őszén, a szakközépiskola megkezdésével egyidejűleg elkezdtem tanítani a váci zeneiskolában. Itt kezdtem el tanítani az első olyan tanítványomat, aki később szintén zenei pályára adta a fejét. Öt év elteltével munkámat Szécsényben folytattam, a helyi zeneiskolában. Innen is van két olyan növendékem, akik szintén „megfertőződtek” a zene és a gitár szeretetével; egyikük mára már kolléganőm lett.

            2005 júliusában megszületett a kislányom, majd 2007 januárjában a kisfiam. Így a 2005 júliusától 2008 szeptemberéig terjedő időszakot gyeden töltöttem. 2008 szeptemberében kezdtem el tanítani jelenlegi munkahelyemen, a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészetoktatási Intézményben.

            Távolabbi terveim között szerepel a Zeneművészeti Egyetem Master képzésének elvégzése.

 

vissza