TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0560

„Megújuló művészetoktatás 2015”

 

Kedvezményezett neve: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

Projekt címe: Megújuló művészetoktatás 2015

Támogatás összege: 30.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A program során a megszokottól eltérő módon közelítjük meg a művészeti oktatást: sokszínűen vonjuk be a gyermekeket és szüleiket a tevékenységekbe, kitágítva látókörüket próbálunk új módszerekkel partnerkapcsolatokat kiépíteni. Céljaink elérése érdekében a tanáraink is új módszereket ismernek meg. Mindezt természetközeli és szélesebb társadalmi környezetben. Az új ismeretek és gyakorlat megszerzése azonnali bemutatással társul, új gyakorlatok alakulnak ki, melyek a későbbiekben terjeszthető jó gyakorlattá is válhatnak. A tábori tevékenységek, a nyelvi témahetek, az egészségnapok és a szabadtéri zenélések, a hangszeres játszóházak és a partnerkapcsolatok erősítése révén nem csak a művészeteket műveljük, de meg is szerettetjük. Így egyszerre tanítunk-tanulunk, s értelmesebb életmódra nevelünk, melyben a környezettudatos mindennapi lét, a művészetek és a társas kapcsolatok egyaránt fontosak.

Eddig is integráltan és eredményesen neveltünk roma tanulókat, róluk semmilyen nyilvántartásunk nincs, és konfliktusok sem keletkeztek, azonban a közös tevékenységben éppen a művészetek által jobban megismeri egymást minden tanuló, elmélyülnek az egymást elfogadó érzések.

A részletes programból látható, hogy nem elefántcsont toronyban gondolkodunk, az egészséges testmozgás, a mozgáskultúra ugyanúgy része tervezett projektünknek mint az emberi testnek sokféle értelmes mozgósítása, legyen az sport jellegű mozgás, drámajáték, zenei tevékenység vagy éppen közös kirándulás.

A gyermekeknek lehetősége nyílik az iskolai keretek között elsajátított tudást, ismereteket természeti környezetben is megvizsgálni, megtapasztalni. Innovatív módszerekkel vezethetjük be a gyerekeket a művészetek világába, legyen tánc, zene, képzőművészet. Ez mindannyiunk számára egy érdekes feladat, kihívás. Rohanó világunkban megtapasztalhatják, hogyan élhetnek békében és boldogan együtt a zenével, képzőművészettel és saját közösségükkel összhangban.

Projekt kezdete: 2015. 06. 01.

Projekt zárása: 2015. 10. 31.

 

Továbbképzések

Közösségi rendezvények

Táborok

Egészségnap

Idegen nyelvi témahét